Majlis perkahwinan sepasang kekasih bertemakan zombie


Sepasang kekasih memilih konsep perkahwinan yang sangat unik. Mereka berkahwin dengan berpakaian sebagai mayat hidup atau yang biasa disebut zombie.
Jennifer Jones dan Rob Blackmore adalah peminat filem horror dan mereka membuat inisiatif berpenampilan seperti zombie di majlis pernikahan mereka.

Blackmore mengatakan bahawa dia gemar menonton filem zombie. "Sejak saya masih kecil sudah senang melihat filem zombie," ungkap Blackmore, seperti dilapor Mirror, Khamis (25/4/2013).

"Game zombie pertama yang saya mainkan adalah Resident Evil. Sejak dari itu saya menjadi penggemar zombie," tambah lelaki berusia 31 tahun ini.

Selain konsep perkahwinan yang unik, urusetia pernikahan juga memberikan undangan kepada pemain bola sepak Luis Suarez untuk menghadiri majlis perkahwinannya setelah dia menggigit pemain Chelsea, Brainslav Ivanovic di pertandingan Liga Premier pada 21 April.

Lebih dari 250 orang datang ke majlis perkahwinan di Gereja One Mayfair di pusat bandar London. Pasangan kekasih dari Stockbridge, Liverpool, Inggeris ini dapat mewujudkan perkahwinan impiannya tersebut setelah memenangi pertandingan sempena pelancaran game zombie terbaru, Dead Island Riptide.

Jones dan Blackmore berjaya mengalahkan puluhan pasangan yang mengikuti pertandingan Dead Island Riptide tersebut.

Game Dead Island Riptide akan disediakan untuk Xbox 360, PS3 dan platform PC, dan mula dijual pada 26 April.

okezone


1 comment: