Gambar-gambar kumpulan SYJ/Sofea tahun 80an


 DITUBUHKAN 1983; Ipoh, Perak

PENYANYI 
Amir (Amirrudin bin Zulkefly; lahir 1962)
Man Rani (Othman Rani bin Mohd Tajry; lahir 1963)
Zan

GITAR     
Zam (Zamri Shafie)
Fancy (Ramlie Adnan; lahir 1963; berkahwin dengan Anita Sherox; pernah menyertai kumpulan Angel Hearts, GET & kumpulan pop Leon)
Atanka

BASS     
Man Rani (Othman Rani bin Mohd Tajry; lahir 1963)

DRAM     
Eduat (Syed Noor Eduat bin Syed Yusuf Jamalulail; lahir 1961; meninggal dunia pada 11 Oktober 2006; pernah menyertai kumpulan SYJ '90)
Nahar (Raja Nahar bin Raja Horman; lahir 1960; telah menyertai kumpulan Burnmarks, Babylon & Lipan Bara)
Ujang

ALBUM
Battle Of The Bands 1 & 2 - Pelbagai Artis (1986)
Kembali (1987)
Anak Liar (1988)
Boneka Pentas (1989)
Mimpi Dan Airmata (1990)









18 comments:

  1. tak berapa ingat sangat retis ni..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xyah nak ingatla..duk diam2 la

      Delete
  2. Tu dia bro.. Montley Crue Malaysia..

    bunga padang pasir 1..

    ReplyDelete
  3. Rok terus rok, kata lagu kumpulan Rockers

    ReplyDelete
  4. Nk tahu penyayi kumpulan sofea tu yg nyanyi lagu pdg pasir nama ape?

    ReplyDelete
  5. Penyanyi dia amir... Tapi vocal utk bunga padang pasir man rani, bassit sofea

    ReplyDelete
  6. muka abg man rani tu hensem la,,,

    ReplyDelete
  7. suka dgr suka abg man rani lagu bungaku kerinduan,,,,

    ReplyDelete
  8. Mmg syj sya mnat..apa yg sya nk ckp syj atau Sofea mmg trus rock sampai skrg... lagu kesukaan sya adalah orang timur dan hati syaitan

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  9. Mmg syj sya mnat..apa yg sya nk ckp syj atau Sofea mmg trus rock sampai skrg... lagu kesukaan sya adalah orang timur dan hati syaitan

    ReplyDelete
  10. Uiyoooo....nk kene try ni..hati syaitan masak black papper...nnti sy buatan awk..kesukaan awk kan tuuuu.. 😅😅

    ReplyDelete
  11. dulu minat gak tp since diorg ni dh come back semula smpai snggup pakai balik costume ala2 kegemilangan mereka dulu,aku dh start naik menyampah dan tak suka sebab sepatutnya dh tua buat lah cara dah tua..amir,man rani n yg terbaru zam katanya comeback jgk brsama syj,marilah kita sma2 berdoa spya mereka diberi petunjuk jln pulang..cukup lah dahulu mereka dh 'top' dan menghuru-harakan rock tanahair..n media pulak kenapa beriya2 sgt n rockers2 ni comback sdgkan mereka2 ni lyk duduk masjid full time dh bukn atas pentas lg..please la

    ReplyDelete