Hakim hentikan perbicaraan gara-gara 2 staf mahkamah buat seks di bilik sebelah

 Gambar hiasan

ROMA - Seorang hakim di Itali memerintahkan agar sidang yang berlangsung dihentikan kerana dua kakitangan mahkamah dicekup lakukan seks semasa perbicaraan.

Kejadian ini berlaku di bandar Genoa , Itali . Saksi mata mengatakan , saat itu pendakwa Sabrina Monteverde baru saja mulai membacakan dakwaan atas seorang lelaki kelahiran Maghribi , Yassin Mahmod , yang dituduh membunuh seorang gelandangan tahun lalu .

" Pembacaan dakwaan baru bermula ketika hakim mendengar suara - suara aneh . Dia kemudian mencari sumber suara itu dan mendapati dua kakitangan mahkamah tengah melakukan seks , " kata seorang sumber di mahkamah .

Kedua kakitangan mahkamah itu mengadakan hubungan intim di bilik bersebelahan yang hanya di pisahkan dengan dinding berkaca gelap.Kedua mereka itu mengira kaca gelap itu cukup untuk melindungi perbuatan mereka .

" Akibatnya , hakim Anna Ivaldi memerintahkan agar sidang ditunda dan memerintahkan kedua orang tersebut meninggalkan bangunan mahkamah , " ujar sumber itu .

Kedua orang itu adalah kakitangan pentadbiran mahkamah , tetapi pihak mahkamah tidak menyebutkan nama kedua orang tersebut .

Jurucakap mahkamah bandar Genoa berkata , masalah ini sudah ditangani dan disiasat. Komen tidak akan diberikan sehingga siasatan berakhir .

Sumber: kompas.com

No comments:

Post a Comment