Bayangkan, tokoh dunia dengan potongan rambut Kim Jong-Un

 PM Cameron dengan potongan rambut Kim Jong-Un (Foto: Daily Mail)

LONDON - Pemimpin Korea Utara Kim Jong - Un miliki potongan rambut yang unik . Bahkan gaya rambut itu diwajibkan bagi lelaki di Korea Utara . Bagaimana bila tokoh dunia bergaya bak Kim Jong - Un ?

Media Inggeris Daily Mail telah mengubah foto tokoh - tokoh dunia menjadi seperti gaya rambut Kim Jong - Un . Di antara tokoh yang menjadi " mangsa " adalah Perdana Menteri ( PM ) Britain David Cameron , bekas pemain bola sepak David Beckham , aktor George Clooney dan masih banyak lagi .

Wajah PM Cameron jadi jauh berbeza jika mengamalkan potongan rambut Kim Jong - Un . Tetapi potongan Kim Jong - Un sedikit boleh menutupi dahi lebar Cameron . Demikian diberitakan Daily Mail , Khamis ( 17/4/2014 ) .

 Boris Johnson (Foto: Daily Mail)

Sementara Datuk Bandar London Boris Johnson jauh berbeza dengan penampilannya yang berambut perang . Daily Mail memilih Johnson dengan rambutnya yang agak rawak dan berwarna perang .

 Simon Cowell (Foto: Daily Mail)

Lain lagi dengan Simon Cowell . Jika saja Cowell mempunyai potongan rambut sama dengan Jong - Un , mungkin saja dia tidak akan diterima menjadi juri " Xfactor " .

David Beckham (Foto: Daily Mail)
Ketika tokoh lain jadi berbeza saat diumpamakan dengan potongan rambut Kim Jong - Un , David Beckham pula tidak menunjukkan banyak perubahan . Masih kelihatan wajah kacak Beckham , walaupun disertai potongan rambut yang aneh .

 George Clooney (Foto: Daily Mail)

Potongan rambut Kim Jong - Un memang unik . Lelaki di Korea Utara pun diarahkan untuk mempunyai potongan rambut yang sama dengan pemimpin mereka .

Sebuah salon di London, berseteru dengan salah seorang pegawai Kedutaan Korea Utara . Hal ini disebabkan kakitangan salon tersebut menghina potongan rambut Kim Jong - Un kerana memaparkan poster Kim Jong Un dengan " bad hair day " .

Sumber: okezone.com

1 comment: