Polis dipecat gara-gara seekor tupai

Image: Google

MOUNTAIN CITY - Seorang polis di Mountain City, Tennessee, AS telah dipecat hanya gara- gara seekor tupai. Masalahnya , tupai nakal itu masuk ke sebuah kedai dan polis, Jody Putnam, menembak di dalam kedai untuk mengusir si tupai.

Stesen televisyen WJHL -TV di Johnson County memberitakan , insiden ini berlaku saat Putnam bergegas menuju kedai runcit Dollar General setelah mendengar pengaduan pemilik kedai bahawa ada seekor tupai masuk ke kedai itu . Entah untuk menakut -nakutkan atau membunuh tupai itu , Putnam mengeluarkan senjatanya dan mula menembak.

" Menembak di dalam bilik seharusnya tidak boleh , seharusnya tidak dilakukan ," kata Carl Duffield , pemilik kedai . Duffield meneruskan , kerana tembakan pistolnya gagal mengusir si tupai, Putnam mengeluarkan semburan lada dan mula menyemburkannya ke segala arah walaupun masih ada pengunjung di dalam kedai .

" Banyak orang berlari keluar , dan seperti saya, mereka terbatuk - batuk kerana semburan itu . Banyak orang akan menganggap ini lucu, tetapi para pengunjung kedai pasti tidak merasa hal ini lucu, "ujar Duffield , yang lalu melaporkan insiden ini kepada polis .

Kerajaan tempatan kemudian menjatuhkan hukuman kerana Putnam menolak untuk membuat laporan yang diwajibkan setiap kali polis menembak senjatanya semasa bertugas . " Kerana pelanggaran dasar jabatan kepolisian, Jody Putnam diberhentikan dari tugasnya sebagai polis oleh Dewan Bandar ," ujar Datuk bamdar Mountain City Lawrence Keeble .

Pemecatan itu mengakhiri 19 tahun pengabdian Putnam sebagai penguatkuasa undang-undang di Johnson County dan Mountain City .

kompas


2 comments: