Gambar Mat Bangla atas siling elak ditahan

Seorang lelaki warga Bangladesh memanjat siling bagi mengelak ditahan imigresen di Klang, kelmarin. - Gambar Ehsan Jabatan Imigresen Selangor.

KLANG - Bagaikan Spiderman, seorang lelaki warga Bangladesh sanggup memanjat siling rumah sewanya di Pelabuhan Klang, di sini, kelmarin bagi mengelak ditahan anggota Jabatan Imigresen Selangor.

Dalam operasi jam 1.30 pagi itu, lelaki berusia 30an itu kemudiannya ditahan dan didapati tidak mempunyai dokumen perjalanan sah.

Timbalan Penolong Pengarah Operasi Jabatan Imigresen Selangor, Othman Montil berkata, pihaknya membuat dua operasi berasingan di sekitar Klang dan Petaling Jaya berdasarkan maklumat orang awam serta risikan pihaknya selama sebulan.

Menurutnya, dalam operasi berkenaan, 39 daripada 58 warga asing berusia 20 hingga 60 tahun  yang diperiksa ditahan kerana  tidak mempunyai dokumen dan tinggal lebih masa.

“Kes disiasat di bawah Akta Imigresen 1959/63 (Pindaan 2002). Kesemua yang ditahan dibawa ke depoh tahanan Imigresen KLIA untuk tindakan lanjut," katanya.

Sinar Harian


No comments:

Post a Comment