Heboh gadis cantik Shanghai bogel di tempat awam


Beberapa minggu kebelakangan ini, ada seorang wanita di Shanghai , China yang berkeliaran di malam hari . Bukan berkeliarannya yang menjadi masalah , tapi dia sambil telanjang saat muncul di malam hari .

Kerana dianggap meresahkan , wanita cantik berkulit putih itu pun diburu oleh polis . Perburuan bermula dengan menyiasat gambar -gambar yang di- posting si wanita yang gemar bogel di tempat awam itu.

Gambar vulgar pertama yang membuat heboh saat si wanita melepas kardigan tipisnya ke arah depan di tengah bandar yang ramai , Hengshan Road . Para surfer di dunia maya awalnya berfikir itu hanyalah foto perempuan mabuk dan cuba tampil lebih berani.

Tapi beberapa hari kemudian, 2 set lebih foto- foto yang sedang tanpa busana semakin beredar. Foto- foto itu terlihat di daerah Xintian dan Bund .

Dalam satu set foto itu , perempuan bogel tersebut telihat mengenakan gaun biru dan yang lainnya mengenakan pakaian hitam. Dia terlihat mengangkat pakaiannya untuk mengekspose dirinya ke kamera.


Penampilannya telah mencetuskan perdebatan di dunia maya dan membuat orang bertanya -tanya mengenai motifnya . Beberapa orang menduga ia disewa oleh sebuah laman pornografi sebagai aksi promosi. Lain menyebut, aksinya menjadi sebahagian daripada seni persembahan atau ia hanyalah seorang ekshibisionis - yang suka mempamerkan bahagian tubuh kepada orang lain.

Zhao Zhiyun , seorang ahli psikologi tempatan, mengatakan kepada Shanghai Daily bahawa perilakunya menunjukkan kurangnya kognisi sosial - keinginan yang kuat untuk mempamerkan tanpa dibatasi oleh batasan -batasan sosial.

Melihat aksi perempuan bogel itu , pengguna dunia maya lain bimbang , bahawa aksi wanita itu boleh merosakkan moral, atau boleh memberi inspirasi perilaku bogel itu ditiru .Ditangkap

Perempuan yang hobi bugil itu ditangkap di sebuah air pancut di tengah bandar . Saat itu , dirinya sedang mandi, mengeramasi rambutnya tanpa ditutupi sehelai benang pun . Seperti dimuat dalam video yang dilansir Daily Mail dan dimuat Liputan6.com, Sabtu ( 12/10/2013 ) .

Kulitnya yang putih menjadi daya tarikan mereka yang ada di lokasi itu . Tak berapa lama, 2 polis wanita dan seorang polis lelaki mendatangi wanita itu. Lalu kedua polis wanita itu langsung memakaikan pakaian dan skirt .

Setelah lengkap berpakaian, perempuan itu pun langsung dibawa oleh polis wanita itu ke luar kawasan air pancut. Aksi pamer tubuh perempuan itu pun berakhir. Kini dia telah diamankan petugas.

Meski tak ada lalgi aksi bogel yang meresahkan , namun masyarakat di China tetap bimbang. Mereka takut tindakan amoral itu ditiru oleh yang lainnya


Liputan6.com
shanghaiist.com

1 comment: