Kereta Ferrari Habis Minyak Punca Kesesakan Lalu Lintas Di Lebuhraya Mahameru


 Semalam, gara-gara sebuah Ferrari 458 Italia kehabisan minyak dan tersadai di atas Lebuhraya Sultan Iskandar (Lebuhraya Mahameru) tidak jauh dari Bangunan Parlimen telah menyebabkan berlaku kesesakan yang agak teruk di lebuhraya tersebut.


Kenderaan mewah tersebut telah kehabisan minyak betul-betul di kawasan jalan yang tengah menjalani penyelenggaraan di mana jalan tersebut telah di kecilkan kepada dua lorong.

Sudahlah kehabisan minyak, pemandu kereta mewah tersebut nampaknya nasibnya kurang baik kerana pihak polis datang untuk memberi bantuan kepadanya mendapati kereta tersebut melakukan begitu banyak kesalahan.


 Pemandu tersebut telah disaman oleh pihak polis atas kesalahan  nombor plat tidak mengikut spesifikasi, cermin terlalu gelap dan mengganggu lalu lintas.

Menurut pihak polis, kejadian itu berlaku kira-kira pukul 5 petang iaitu pada waktu kemuncak trafik di mana orang awam baru balik dari kerja.


Bagaimanapun tidak lama selepas itu selepas meminta bantuan ada seorang lelaki telah datang dengan membawa sebotol minyak petrol.

Selepas mengisi minyak lelaki itu terus beredar pergi. Perjalanan trafik lebuhraya tersebut kembali lancar.


Kredit: siakapkeli.my

No comments:

Post a Comment