Wanita buat urutan membesar payudara namun bulu pula tumbuh di dadanya

 Gambar hiasan

Media China CNNB melaporkan, seorang wanita, Cao dari Zhejiang, China, yang didiagnosa mengalami pertumbuhan abnormal pada kelenjar susunya mengunjungi  perkhidmatan urutan payudara pada 2012. Dia dijanjikan payudaranya dapat berkembang dari cup B menjadi C.

Dia harus membayar 437.000 yuan untuk rawatan mingguan selama satu tahun, sehingga dia menyedari adanya iritasi pada kulitnya dan meminta perawat menukar minyak yang digunakan dengan produk yang diimport dari Jepun.

Tapi setelah minyak untuk urutan diganti, tiada perubahan seperti diharapkan. Bahkan mulai tampak sesuatu yang tidak biasa di bahagian dadanya. "Bulu hitam lebat tumbuh di semua bahagian yang mereka urut," ujar Cao.

Dengan marahnya, Cao menghentikan rawatan dan mengajukan tuntutan pada lembaga perlindungan konsumen, yang kemudian menjadi orang tengah menyelesaikan sengketa antara Cao dan pemberi perkhidmatan urut.

Segalanya terungkap apabila di dapati perkhidmatan urutan tersebut  menempah minyak dari Jepun melalui laman web yang tidak berdaftar. Mereka akhirnya dinyatakan bersalah kerana tidak memberi maklumat dari mana mereka membeli produk yang diminta Cao.

Mereka diperintahkan mengembalikan kos rawatan yang dibatalkan Cao bernilai 200,000 yuan. Tapi Cao  tetap perlu membayar sendiri kos menghilangkan bulu di dadanya, dan tidak mendapat ganti rugi atas kos rawatan yang sudah dilakukan.


Sumber: Viva News

No comments:

Post a Comment