Gara-gara roti sandwich, pilot tunda penerbangan

Foto: Reuters

NEW YORK - Seorang juruterbang dilaporkan menunda penerbangan lebih dari dua jam . Uniknya , kelewatan tersebut disebabkan sang pilot menunggu pesanan sandwichnya datang.

Kejadian bodoh ini bermula dari permintaan sandwich dari pilot yang merancang akan menerbangkan pesawat Pakistan Antarabangsa Airlines . Tetapi ketika diberi tahu bahawa tidak ada sandwich di lapangan terbang atau pun menu di kabin pesawat , sang pilot marah berkeras untuk tetap mendapatkan apa yang dia mahu .

Akhirnya pihak syarikat penerbangan memenuhi permintaan pilot dan menempah sandwich dari hotel lima bintang terdekat . Namun , sandwich yang diminta sang pilot baru tiba dua jam selepas tempahan .

Akibat keinginan pilot tersebut , penerbangan dari Lahore ke New York perlu ditangguhkan sampai sandwich pesanan pilot datang .

Kejadian penangguhan tersebut ternyata berpanjangan. Jurucakap syarikat penerbangan Pakistan Antarabangsa Airlines Mashood Tajwar ternyata tidak menerima aksi " mogok terbang " yang dilakukan sang pilot yang namanya masih dirahsiakan ini .

" Pengurusan akan mengambil tindakan serius akibat kerterlambatan penerbangan antarabangsa ini , " ujar Tajwar , seperti dipetik dari ABC , Jumaat ( 20/12/2013 ) .

Sumber: international.okezone.com

No comments:

Post a Comment