Serang majikan, tetak kepala hingga berlubang

Rakan majikan yang terkena tetakan terbaring mengerang kesakitan.

PUCHONG – Gara-gara tidak puas hati majikannya enggan meminjamkan wang untuk menyambut perayaan Thaipusam, seorang pemandu lori menetak kepala mangsa hingga berlubang di sebuah restoran di Taman Kinrara dekat sini, kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 11 pagi itu rakan majikan tersebut turut diserang menyebabkan tangan kanannya hampir putus ditetak sekumpulan lelaki.

Sumber berkata, sebelum itu, suspek ada bertemu dengan mangsa untuk meminjam wang bagi meraikan sambutan perayaan Thaipusam, semalam.

Majikan tersebut enggan menuruti permintaan suspek dan menyuruhnya pulang. Berang dengan tindakan itu, suspek dikatakan pergi ke rumah didiami mangsa dan merosakkan lori majikannya yang diletakkan di bawah pangsapuri.

Mangsa memaklumkan ketika hendak keluar rumah, dia terkejut mendapati lori miliknya ada kesan pecah namun tidak mengesyaki perbuatan sesiapa.

Ketika sedang menikmati minuman di sebuah restoran, mangsa didatangi suspek bersama sekumpulan lelaki yang terus menyerangnya menggunakan parang dan pisau.

“Berlaku pergelutan antara kesemua mereka, rakan mangsa yang turut sama berada di situ turut ditetak beberapa kali menyebabkan urat tangannya putus,” katanya.

Orang ramai yang melihat kejadian menghubungi polis sebelum sepasukan anggota dikejarkan ke lokasi kejadian.

Mangsa yang cedera parah dihantar ke hospital untuk mendapatkan rawatan lanjut.

Ketua Polis Daerah Serdang, Asisten Komisioner Abd Razak Elias ketika dihubungi Sinar Harian mengesahkan kejadian pergaduhan di dalam restoran terbabit.

Beliau berkata, kesemua lelaki yang menyerang dan diserang berada dalam keadaan mabuk ketika pergaduhan berlaku.

“Ada tangkapan dibuat dan kita turut menerima laporan berhubung kejadian,” katanya.

Sumber: Sinar Harian

3 comments: