Terkejut jumpa tulang punggung berseluar dalam

Anggota polis sedang memerhatikan tulang bahagian punggung yang masih berseluar dalam di Pantai Tanjung Pahang, Rompin. - Foto Sinar Harian oleh MUHAYUDIN SALLEH

ROMPIN – Seorang penduduk yang sedang berjalan-jalan di Pantai Tanjung Pahang, di sini setelah selesai memukat terkejut apabila menemui tulang punggung yang berseluar dalam di pantai itu.

Pada permulaanya, penduduk tersebut menyangka ia adalah rangka binatang dan memanggil rakan sekampung untuk mengesahkannya.

Pengerusi KRT Tanjung Gemok, Noor Azhar Abu Bakar, 50, berkata, penduduk kampung yang menjumpai rangka tersebut telah memanggilnya untuk mengesahkan ia rangka manusia atau binatang.

“Bila sampai di sana bersama beberapa penduduk lain, saya juga terkejut melihat rangka manusia yang tidak sempurna iaitu hanya ada bahagian punggung yang siap dengan seluar dalam. Bila lihat ada seluar dalam, maka sahlah itu rangka manusia,” katanya kepada Sinar Harian.

Menurutnya, beliau juga telah memaklumkan kepada Ketua Kampung Tanjung Gemok, Mohd Zaker Awang mengenai penemuan rangka bahagian punggung manusia itu.

Dalam pada itu, Zaker yang dihubungi Sinar Harian berkata, beliau telah menghubungi pihak polis di Balai Polis Tanjung Gemok memaklumkan mengenai penemuan tersebut.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Rompin, Deputi Superitendan Johari Jahaya yang turut dihubungi mengesahkan kejadian terbabit.

“Pihak polis sedang melakukan siasatan ke atas rangka tersebut. Besar kemungkinan ia ada kaitan dengan beberapa kes lemas yang berlaku sebelum ini atau orang hilang yang belum dijumpai,” katanya.

Sumber: Sinar Harian

3 comments:

 1. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


  Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


  SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
  Baca selanjutnya...

  ReplyDelete
 2. Kesiannya kalaulah keluarga yg hilang keluarga tahu itu adalah ahli keluarga mereka yg hilang tentu sedih..

  ReplyDelete
 3. Ni kt kg aku..tiap2 tahun ada mayat hanyut..kdg2 jumoa cebisan mayat je..

  ReplyDelete