Lelaki Ditahan Selepas Cuba 'Cuci Dosa' Seorang Pelacur


Taipei: Seorang lelaki Kristian fundamentalis dikatakan telah berjumpa dengan seorang pelacur dan memujuk wanita berkenaan ke bilik hotel untuk menyucikan dosa wanita berkenaan.

Dia dikatakan telah memaksa pelacur berkenaan berbogel, merompak dan menyerang wanita berkenaan dengan pisau yang belinya untuk cuci dosa.

Memetik laporan Akhbar Liberty Times, penganggur berusia 42 tahun itu memberitahu polis yang dia mendapat petunjuk daripada tuhan tiga bulan lalu selepas berdoa di mana 'tuhan'nya itu telah memerintahkan dia ‘membersihkan dosa seorang pelacur menggunakan darah.’

Selepas mendapat 'perintah' berkenaan dia terus pergi ke pasaraya membeli pisau dengan harga 200 NTD (RM25) tetapi tidak melaksanakan ‘perintah’ itu sehingga baru-baru ini.

Suspek yang dikenali dengan nama Shi berkenaan telah cuba melarikan diri selepas perbuatannya itu menyebabkan pelacur berkenaan menjerit menyebabkan kakitangan hotel bergegas ke bilik mereka.

Beliau cuba melepaskan diri dengan memberi alasan bahawa dia adalah utusan tuhan tetapi mempunyai masalah mental.

Bagaimanapun hasil soalsiasat pula dia sendiri menukar pengakuan yang dia tidak mempunyai masalah mental dan kerana pengakuan itu menyebabkan pihak berkuasa telah mendakwanya atas tuduhan merompak sebelum mencadangkan pendakwa menghantarnya untuk pemeriksaan kesihatan. - Siakapkeli.my

No comments:

Post a Comment