Ahli bina badan minum susu ibu demi bentuk otot


Ramai ahli bina badan di UK dan Amerika Syarikat mengambil air susu ibu kerana dipercayai mengandungi banyak protein untuk membina jisim otot.

Laman Mirror, Jumaat, 20 Februari 2015 melaporkan, menurut doktor dari Hospital Mount Sinai Roosevelt di New York, Amerika Syarikat, Jacques mortiz, tidak ada yang istimewa di dalam kandungan susu ibu untuk membina otot. Hal itu diperkukuhkan dengan maklumat dari USDA National Nutrition Database, Amerika Syarikat.

Di AS, harga air susu ibu yang telah diperah dijual pada harga US $ 9 per liter di dunia maya. Malangnya, banyak air susu yang dijual di internet tidak dibekukan dengan baik sebelum dihantar kepada pelanggan. Akibatnya boleh menimbulkan pencemaran bakteria.

Selain susu ibu, para ahli bina badan itu juga membeli makanan tambahan lain untuk menyokong penampilan mereka. Bekas ahli bina badan yang kini menjadi pembantu pengajar di CUNY Lehman College di New York, Brett Schoenfeld menyebut, orang juga banyak mengambil zat mahal lain di dunia maya hanya untuk menambah jisim otot.Sumber: viva.co.id

No comments:

Post a Comment