belalang berpotensi besar untuk dikomersialkan sebagai salah satu makanan eksotik di negara ini kerana kelazatannya.
Seorang peniaga bekalan makanan harian di Pasar Besar Pasir Puteh, Kelantan Bidah Abdullah, 59, berkata, belalang padi memiliki keistimewaan tersendiri dan menjadi antara pilihan wajib peniaga untuk diniagakan menjelang Ogos sehingga Oktober setiap tahun kerana permintaan yang tinggi.
Selain digoreng, belalang padi juga dikatakan lebih enak jika dimasak kerutuk dan dinikmati bersama nasi.
Seorang peniaga bekalan makanan harian di Pasar Besar Pasir Puteh, Kelantan Bidah Abdullah, 59, berkata, belalang padi memiliki keistimewaan tersendiri dan menjadi antara pilihan wajib peniaga untuk diniagakan menjelang Ogos sehingga Oktober setiap tahun kerana permintaan yang tinggi.
Selain digoreng, belalang padi juga dikatakan lebih enak jika dimasak kerutuk dan dinikmati bersama nasi.
yummyyyyyy sedap tuuuuu
camane?? sanggup makan tak??....
seumur hidup aku baru sekali je aku makan belalang. itu pun tak habis sekor huhuhuuu
semua gambar dicilok dari lebai google
http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=0922&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_11.htm
ewewewewewew tak sanggup !
ReplyDeleteehemm....
ReplyDeletetakpelah ...
macehh :D
aku tak boleh blah..biarlah aku kebulur huhuhuhhh
ReplyDeletetakpelah, kasi aku ikan bilis goreng dah la
ReplyDeletex pe la saya x nak
ReplyDeleteteringin nk rs tp tekak ni xmo telan
ReplyDeleteerrm...tul ke sedap...huhu...
ReplyDeletemasa kecik aku pnh dgr jgk belalang bleh di makan tapi aku nie nk pegang belalang pun takut, apatah lagi nk mkn, mmg tak kan masuk dlm perut kot...hahhaha
ReplyDeletewow, seekor pun tak habis kau mkn...hahhaa
lu pernah cubo mkn bro...eeerrrkkk....
ReplyDeletememang xpernah cube...
ReplyDeletetah la...
xlalu rase nye...
Masalahnya nak cari seekor belalang pun payah nak jumpa..
ReplyDelete